sport

Dogovoren start nakon SC-a bez obzira na uvjete

Šefovi momčadi i Bernie Ecclestone dogovorili su se oko novog načina startanja nakon Sigurnosnog automobila. Bolidi će od prve utrke sljedeće sezone startati s grida nakon ulaska safety cara bez obzira na vremenske uvjete na stazi.

Svih 11 šefovam momčadi sastalo se sa šefom Formule 1 te su dogovorili ovu mjeru kako bi probali učiniti utrke zanimljivijima.

Ranije ove godine, momčadi su se složile da se stajaći startovi nakon Sigurnosnog automobila koriste samo u kišnim vremenskim uvjetima. No, sada će se on primjenjivati bez obzira na uvjete na stazi.

Gunther Steiner odmah nakon sastanka potvrdio je novinarima kako je dogovor postignut. Objasnio je kako su se sve momčadi složile da će novo pravilo začiniti utrke i osigurati spektakl kakav svi žele gledati.

”Ovo će zasigurno začiniti utrke Formule 1. Svi volimo startove, naravno postoji i rizik nakon svakog starta. Neki će izgubiti, neki profitirati. To će nam unijeti života u sport kao u nekim prošlim vremenima,” rekao je Steiner.

Prijedlog još uvijek mora dobiti odobrenje Strateške Grupe i F1 Komisije. To ne zahtijeva formalni sastanak već članovi komisije mogu glasati i putem faxa. Posljednju riječ imati će FIA-ino Svjetsko Vijeće Motorsporta 30. studenog.

Izvor: GP1.hr