sport

Domenicali dao otkaz!

By Andrija Domitrović

Stefano Domenicali, izvor: Ferrari media

Stefano Domenicali je dao otkaz na mjesto vođe momčadi Ferrarija. Ferrari mu je zahvalio na predanosti tijekom 23 zajedničke godine i poželio mu sve najbolje u budućnosti.

Domenicali je izjavio:

“Postoje posebni trenuci u svačijem profesionalnom životu, gdje čovjek treba hrabrost za teške i vrlo bolne odluke. Vrijeme je za bitnu promjenu. Kao šef preuzimam odgovornost, kao što sam to uvijek radio, za našu trenutnu situaciju. Odluka je učinjena s ciljem miješanja stvari i za dobro ovih ljudi s kojima se osjećam vrlo blisko.

Svim srcem želim zahvaliti svim muškarcima i ženama u momčadi, vozačima i partnerima za prelijep odnos u kojem smo uživali sve ove godine. Nadam se da će se vrlo brzo Ferrari vratiti tamo gdje zaslužuje biti. Moje posljednje riječi zahvale idu našem Predsjedniku, koji me uvijek podržavao i svim našim fanovima. Žao mi je samo što nismo požnjeli ono što se godinama trudimo posijati.”

Nakon razočaravajućeg starta u sezonu, bez postolja u prve tri utrke, sa samo 33 boda i s petim mjestom u poretku konstruktora, krivica za loše rezultate Ferrarija pala je na Domenicalijeva ramena. Njegova ostavka stupa na snagu odmah, a novi vođa momčadi je Marco Mattiacci, direktor tvrtke Ferrari North America.

Domenicali je mjesto vođe Ferrarija preuzeo 2008. te je iste sezone momčad uzela konstruktorski naslov, dok je Felipe Massa izgubio vozački u zadnjem krugu zadnje utrke. No, otada se momčad muči, a dva puta, 2010. i 2012., im je vozački naslov izmaknuo u zadnjoj utrci.

Dolaskom novih pravila Ferrari je imao priliku vratiti se na vrh, a za tvorničke momčadi se očekivalo da će biti u prednosti zbog povećane važnosti motora. No, momčadi pogonjene Mercedesovim motorima dominirale su prvim utrkama, a Ferrari se usred muka s pogonskom jedinicom našao u zaostatku.

Težina situacije bila je vidljiva u Bahreinu, gdje su se i Alonso i Raikkonen borili za sitne bodove, a na pravcu se nisu mogli braniti od momčadi pogonjenih Mercedesom.

Luca di Montezemolo je došao na utrku u Bahreinu, no kad su muke Alonsa i Raikkonena postale očite, otišao je prije cilja.

Izvor: GP1.hr