Vijesti

Dongfeng Peugeot Citroën Automobile (DPCA) započinje s izgradnjom svoje 4. tvornice u Kini

DPCADPCA je danas postavio kamen temeljac svoje 4. tvornice u gradu Chengdu u Kini, s ciljem još većeg rasta svoje  prodaje u Kini.

Ceremoniji su prisustvovali Carlos Tavares, Predsjednik grupacije PSA Peugeot Citroën, Xu Ping, Predsjednik grupacije Dongfeng Motors, Grégoire Olivier, direktor zone za Aziju, Liu Wei Dong, zamjenik generalnog direktora grupacije Dongfeng Motors, Jean Mouro, zamjenik generalnog direktora DPCA, Qiu Xian Dong, generalni direktor DPCA i predstavnici regije Sichuan i grada Chengdu.

Četvrta tvornica DPCA proizvodit će prvenstveno vozila tipa SUV i MPV marki Dongfeng Citroën, Dongfeng Peugeot i Dongfeng Fengshen, s ukupnim kapacitetom od 360.000 vozila godišnje. Prvo vozilo sići će s proizvodne trake krajem 2016. godine.

Industrijski potencijal DPCA trenutno se sastoji od 3 tvornice, smještene u Wuhanu. Tvornice rade u dvije smjene i ukupnog su kapaciteta 750.000 jedinica godišnje. S otvaranjem četvrte tvornice, ukupni potencijalni kapacitet proizvodnje DPCA porast će na 1 milijun vozila u 2016. godini. Važan je to korak prema cilju predviđenom planom Back in the Race, koji predviđa prodaju od 1 milijun vozila Peugeot i Citroën u Kini u 2017. godini.

28. ožujka ove godine Dongfeng i PSA Peugeot Citroën potpisali su ugovor o globalnom strateškom partnerstvu s ciljem prodaje 1,5 milijuna vozila do 2020. godine.

U prvih 9 mjeseci 2014. godine, DPCA je u Kini prodao 518.000 vozila, što je rast prodaje od 30% na tržištu koje je raslo 11 %. U 2014. godini, DPCA bi trebao u Kini prodati više od 700.000 vozila.

Tags: /