Vijesti

Ducati 899 Panigale

Nakon iznenađujućeg pojavljivanja u sklopu Večeri VW grupe u Frankfurtu, u ponedjeljak 9. rujna, Ducati 899 Panigale službeno je predstavljen u novinarima u Ducatijevoj tvornici u Bolonji.

Claudio Domenicali, nedavno izabran izvršni direktor Ducatia, detaljno je opisao 899 Panigale i, godinu dana nakon Audijeve akvizicije, uputio prisutne novinare u razvoj i dostignuća marke.

“Moja profesionalna karijera, započela je prije 22 godine, ovdje u Ducatiu i to što sam danas na čelu ove marke, čini me iznimno ponosnim, no i svjesnim ogromne odgovornosti koja dolazi s tom pozicijom. Audi je dioničar koji želi biti uključen u tehnički razvoj kompanije i fokusirati svoj trud na razvoj proizvoda. Danas, godinu dana nakon akvizicije, vrijeme je za pogled u budućnost s pozitivnim i proaktivnim stavom.”, rekao je Claudio Domenicali.

Kao prvi primjer uzbudljive game motora za 2014. godinu, Ducati 899 Paginale označava početak novog doba Ducatievih Supermotocikala. Njegov potpuno novi Superquattro motor ima snagu od 109 kW (148 KS) što uz masu od samo 169 kg (suhi) daje izvrstan omjer snage i mase. Silueta 1199 podcrtava familjarni DNA, dok Ducati Quick Shift i potpuno integrirana Riding Mode tehnologija, trostruki ABS, kontrola trakcije te kontrola kočenja motorom nastavljaju kontinuitet postavljanja standarda u kategoriji Supermotocikala.