sport

Ecclestone napušta svoju poziciju već ovoga tjedna?

Bernie Ecclestone mogao bi napustiti poziciju izvršnog direktora Formule 1 već ovoga tjedna, potvrdili su izvori bliski Britancu za BBC.

Ako dođe do takvog poteza, time bi završila 40-godišnja vladavina Ecclestonea na vrhu motosporta.

Još u rujnu se govorilo o budućnosti Britanca u Formuli 1 kada je Liberty potvrdio da preuzimaju vlasnički udio te da žele restrukturirati čitav sport. Tada je navodno Ecclestoneu ponuđen trogodišnji ugovor.

Liberty je već ranije u Formulu 1 ‘gurnuo’ svog čovjeka na mjesto predsjednika – Chasea Careyja, bivšeg izvršnog direktora kompanije 21st Century Fox.

BBC-jevi izvori tvrde i kako će Sean Bratches, bivši izvršni direktor ESPN-a, biti novi glavni čovjek za komercijalnu stranu sporta prvenstveno baveći se sponzorstvima, marketingom i medijima.

Ross Brawn, bivši tehnički šef Mercedesa i Ferrarija, trebao bi preuzeti ulogu za odnos s momčadima te sportskim i tehničkim pravilima.

BBC Sport prenosi i kako dužnosnici unutar menadžmenta Formule 1 smatraju kako Ecclestone neće prihvatiti počasnu titulu doživotnog predsjednika, ukoliko mu je novi vlasnici odluče pružiti.

Izvori tvrde kako će se Ecclestoneov odlazak dogoditi unutar mjeseca, ako ne već i ovoga tjedna.

Liberty je odbio komentirati napise BBC-a.

Izvor: GP1.hr