sport

Ericsson: Objava o dolasku Räikkönena bila je “loša vijest” za mene

Vozač Saubera Marcus Ericsson je izjavio da je na saznanje o dolasku Kimija Räikkönena u momčad odmah pomislio kako je to “loša vijest” za njega jer je posumnjao da bi mogao ostati bez mjesta na gridu za iduću sezonu.

Sauber se za iduću sezonu odlučio na skroz novu postavu. Tako će uz iskusnog Räikkönena voziti Antonio Giovinazzi. Ericsson ipak ostaje ugovorom vezan za ekipu, ali kao treći i rezervni vozač.

Objava o dolasku Kimija u ekipu je iznenadila kako cijelu F1 tako i Ericssona.

“Kada je Kimi potpisao pomislio sam kako je ovo loša vijest za mene.”

Ako je već ta vijest izazvala sumnju kod Marcusa, onda je vijest o dolasku Giovinazzija uistinu potvrdila te sumnje.

“Ipak sam se nadao ostanku u momčadi kao trkaći vozač, no nada je nestala nakon obavijesti o dolasku Antonia u momčad.”

“Ja i moj menadžment smo razmišljali o svim dostupnim opcijama te smo odlučili nastaviti odnos sa Sauberom u ovom obliku (kao treći vozač), što smatramo važnim,” objasnio je Marcus.

Ericsson je trenutno 18. u prvenstvu sa šest bodova, devet manje od momčadskog kolege i budućeg Ferrarijevog vozača Charlesa Leclerca. Zabiljažio je 91 nastup u F1, od toga 16 sa Caterhamom te ostatak sa Sauberom.

Iako su ga povezivali i sa Williamsom, ipak ostaje vezan za Sauber, najvjerojatnije zbog bliske povezanosti s vlasničkom strukturom momčadi. Vjeruje kako na ovaj način može lakše nači slobodno mjesto za 2020. ako se ukaže prilika.

“Cilj mi je i dalje F1. Ako već nemam trkaće mjesto za 2019., borit ću se za povratak već 2020., a na ovaj način to mogu lakše ostvariti. Sretan sam što sam i dalje u Sauberu, ali sretniji bi bio da se mogu utrkivati i iduće sezone,” rekao je.

Osvrnuo se i na mogućnost utrkivanja u drugim trkaćim kategorijama kako bi upotpunio prazninu koja će ostati zbog nenatjecanja u F1.

“Postoji i opcija utrkivanja u drugim kategorijama. No, imam dovoljno vremena da razmislim o tome, još je rano za to. Otvoren sam i za tu opciju ako se ukaže prilika,” zaključuje Marcus.

Izvor: GP1.hr