sport

Fantastični Kodrić do 5. mjesta po kiši

Martin Kodrić

Jedini hrvatski predstavnik u seriji Formula Renault 2.0 ALPS sjajnom je vožnjom po teškim uvjetima u Francuskoj došao do najboljeg rezultata u svojoj debitantskoj sezoni. Sve muke kroz koje je prošao u subotu vraćene su odličnom nedjeljnom utrkom. Martin Kodrić došao je do petog mjesta u drugoj utrci u Francuskoj, čime je skočio na 13. mjesto u ukupnom poretku prvenstva.

Utrka u Pau i inače je među najzahtjevnijima u sezoni jer se vozi po uskim gradskim ulicama, a mladim vozačima u nedjelju je dodatne probleme stvarala kiša koja je padala kroz noć, pa pojačala ujutro za vrijeme same utrke.

Uz safety car, Kodrić je startao s 12. mjesta, ovaj put bez ikakvih problema s upravljačem. U početku utrke držao je svoje mjesto taman izvan deset najboljih, no nakon što je kiša pojačala, konkurenti su polako gubili živce i kontrolu nad bolidom. Nevjerojatno su izgledale središnje minute utrke u kojima se izvrtjelo i u zidu završilo gotovo pola vozača, a upravo je tad Kodrić bio na najboljoj razini.

U nekoliko navrata drugi su se bolidi okretali točno ispred njega, no uz maksimalnu koncentraciju uspio je izbjeći nevolje i doći do petog mjesta u Francuskoj.

„Bilo je jako teško, trebalo mi je nekoliko krugova da se naviknem na uvjete na stazi, ali sam bio sve bolji kako je utrka odmicala. Ovo peto mjesto me napunilo samopouzdanjem, jedva čekam Red Bull Ring za dva tjedna, siguran sam da će i tamo biti dobrih vijesti“, rekao je 16-godišnjak poslije utrke.

I u drugoj utrci pobijedio je Nizozemac Nyck De Vries, kojem je to četvrta pobjeda u isto toliko utrka u seriji Formula Renault 2.0 ALPS. Uz njega, na postolju su bili i Kodrićev momčadski kolega iz FortecMotorsportsa Charles Leclerc te trećeplasirani Švicarac Hugo De Sadeleer.

U ukupnom poretku vodi De Vries s maksimalnih 100 bodova, ispred Simona Gacheta koji ima 55. Kodrić je trenutačno 13. s 11 osvojenih bodova u seriji Formula Renault 2.0 ALPS.

Izvor: GP1.hr

Category: Novosti F1