sport

Ferrari: Raikkonen će dokazati svoju klasu

Kimi Raikkonen, Ferrari media

Ferrari najavljuje da će Kimi Raikkonen brzo riješiti svoje probleme i pokazati se kao jedan od vodećih vozača Formule 1. Finac je teško izlazio na kraj s F14 T te je kao rezultat toga u utrkama bio lošije plasiran od momčadskog kolege Fernanda Alonsa. U Kini, završio je s više od 50 sekundi zaostatka za Španjolcem. Tehnički direktor Ferrarija, James Allison, vjeruje da će Raikkonen uskoro biti onaj pravi, vjerujući u brz preporod.

“Kimi odlično radi i surađuje s ekipom i svojim inženjerima te nam tako pomaže poboljšati svoj bolid, pokazujući nam njegove loše strane i pomažući nam da to poboljšamo. On je vozač velike klase i znamo da ćemo u vrlo kratkom vremenu vidjeti rezultate na stazi”, rekao je Allison.

Allison je pohvalio i Alonsa za kojeg je rekao da je pokazao odličnu formu u prve četiri utrke.

“S Fernandom smo vidjeli izvanredne performanse uzimanjem bodova iz svake moguće prilike. Moramo mu zahvaliti za ono što je uspio učiniti s bolidom do sada. Vrlo smo sretni što imamo dva dobra vozača s besprijekornim pedigreom. Dok im ne isporučimo dobar bolid sretni smo što ih imamo da nam pomognu u poboljšavanju bolida.”

Vjeruje da je Ferrarijev imperativ nastavak pronalaska performansi na svakoj utrci kako bi nastavili s razvojem kojeg smo vidjeli između Bahreina i Kine.

“Jesi li prave performanse našeg bolida iz Kine ili one iz Bahreina? Pogrešno je tako razmišljati jer nismo imali isti bolid na tim stazama: između Bahreina i Kine smo bitno unaprijedili bolid. To je ključ uspješne sezone, morate se poboljšavati na svakoj utrci.”

Izvor: GP1.hr