sport

Ferrari u potpunosti prebacuje fokus na 2017.

Ferrarijev šef, Maurizio Arrivabene, kaže kako će se njegova momčad od sada potpuno posvetiti dijelovima koji će im pomoći u pripremi bolida za 2017. godinu kada nam stiže promjena pravilnika.

Na VN SAD-a se još jednom pokazalo da je talijanska momčad tek treća najbrža po pitanju performansi u brzom krugu pa su Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen morali gledati u leđa Red Bullu i Mercedesu tijekom kvalifikacija.

Tijekom utrke su imali sličan problem. Vettel nije mogao niti zaprijetiti Mercedesu ili Danielu Ricciardu pa se morao pomiriti s četvrtim mjestom čime je nastavljena ‘suša’ postolja. Zadnje Ferrarijevo postolje bilo je u Monzi, ali i to postolje je jedino u posljednjih devet utrka.

Momčad iz Maranella sada ima 56 bodova zaostatka za drugoplasiranim Red Bullom u poretku konstruktora. Upravo zbog vjerojatno neuhvatljivog vodstva austrijske momčadi, Arrivabene kaže da je gotovo s Ferrarijevim pokušajima u 2016. te će se od sada fokusirati samo na nadogradnje i postavke putem kojih će prikupljati podatke za 2017. godinu.

“Naravno, znali smo da Circuit of the Americas nije baš najbolja za nas. Ali morate sagledati širu sliku. Ako želite srediti stvari ove godine, onda gubite vrijeme za iduću,” rekao je Arrivabene i nastavio.

“Upravo zato smo se koncentrirali na stazama visokih performansi poput Suzuke gdje možete koristiti dijelove koji vam daju podatke za iduću godinu. U ovom dijelu prvenstva ništa drugo ne bi imalo smisla,” zaključio je Talijan.

Ferrari je ove godine još uvijek bez pobjede, a vrlo vjerojatno je da će to tako i ostati. Upravo zbog toga je odluka o prebacivanju fokusa možda u ovome trenutku i najbolja za talijansku momčad.

Izvor: GP1.hr