sport

FIA nije dopustila popravak Verstappenove spojke

FIA nije dopustila Red Bullu da ispravi problem sa spojkom zbog kojeg je Max Verstappen imao loš start na VN Singapura, potvrdio je šef momčadi, Christian Horner.

Verstappen je startao kao četvrti, ali je brzo pao na osmo mjesto. Horner je objasnio kako je momčad otkrila problem sa spojkom još u subotu navečer, ali nisu mogli ništa promijeniti jer FIA nije pronašla niti jedan strukturalni problem.

“Postojao je problem sa spojkom, ali FIA nije vidjela problem pa ništa nismo mogli promijeniti. Problem se ponovno javio na startu, imali smo previše okretnog momenta i gume su proklizale. Došlo je do isprekidanog otpuštanja i jednostavno previše proklizavanja,” rekao je Horner.

“To, u kombinaciji s Nicom Hulkenbergom za kojeg ni sam ne znam kako ga je Max izbjegao, značilo je da je izgubio previše brzine do prvog zavoja. Sve to koštalo ga je nekoliko mjesta. Nadam se da ćemo mu za iduću utrku omogućiti bolju spojku,” dodao je.

Verstappen je također pozvao momčad da pronađe rješenje nakon sada već trećeg lošeg starta utrke.

“Moramo pronaći rješenje jer ne možemo se tri puta zaredom mučiti sa startom. Svi raniji startevi su bili jako dobri. Znali smo još u subotu da će biti teško, ali da ćemo imati baš tako loš start, to nisam očekivao,” rekao je Nizozemac koji se do kraja utrke uspio probiti na šesto mjesto.

“Borbe su bile dobre, uživao sam u pretjecanjima. Teško je jer, kad zapnete iza nekoga, uništite gume i onda se mučite da ih zadržite na životu. Ali čim vozite u čistom zraku, bolid se promijeni,” dodao je Verstappen.

Izvor: GP1.hr