sport

FIA: Sepang je riješio sve probleme

Šefovi VN Malezije poduzeli su sve potrebne mjere kako bi ispravili sve probleme koji su nastali nakon nove asfaltne površine, potvrdili su iz FIA-e.

Sepang je u potpunosti presvučen novim asfaltom ranije ove godine i svjetsko superbike prvenstvo je održano bez ikakvih problema.

Međutim, Michelin je u srpnju odradio MotoGP test za gume i pojavili su se problemi sa stazom koja se nije mogla sušiti jer je voda probijala kroz površinu.

Nakon istrage šefova staze, mjere su poduzete kako bi se problem riješio do utrke Formule 1.

FIA-in direktor utrka, Charlie Whiting, je posjetio je stazu i zadovoljan je poduzetim mjerama, potvrdio je glasnogovornik FIA-e za Autosport.

“Izgleda da nema problema. Kako mi shvaćamo, malo duže treba da se osuši. Izrezani su dodatni slivnici i mislim da neće više biti problema. U Maleziji su poduzeli sve mjere predostrožnosti,” kažu iz FIA-e.

Williamsov šef performansi, Rob Smedley, kaže kako je to problem kod svakog novog asfaltiranja i dodaje kako će sesije u petak biti ključne da se ‘gumira’ osnovna linija kako bi evolucija staze bila što bolja kako vikend prolazi.

“Ono što moramo napraviti je pripremiti se za evoluciju staze jer će postajati sve brža, jednom kad bolidi počnu po njoj voziti. Sve više evolucije dobivate kroz tri dana. Ono što otkrijete u petak, jako rijetko će se zadržati do nedjelje. Glavna stvar je da ne razmišljate previše o tome kako će biti u petak, već da dođete tamo u petak, napravite osnovni pravac i pobrinete se da vidite kako će projekt napredovati u nedjelju,” rekao je Smedley.

Izvor: GP1.hr