sport

Fiorio: Zamijenite Raikkonena Giovinazzijem

Antonio Giovinazzi je na pole positionu da zamijeni Kimija Raikkonena u Ferrariju. Mišljenje je to bivšeg sportskog direktora momčadi iz Maranella Cesarea Fioria.

Giovinazzi je na VN Australije debitirao u Formuli 1 nakon što je uskočio na mjesto Pascala Wehrleina u Sauberu. Podsjetimo, Nijemac je ozlijedio leđa tijekom Race of Championsa zbog čega je propustio prvi predsezonski test. Zbog toga se nije osjećao dovoljno spremnim pa je rekao momčadi kako se ne može utrkivati u Melbourneu.

“Ono što je Antonio napravio u Melbourne je bilo izvanredno, posebno jer se probudio u subotu ujutro kako bi zamijenio Sauberovog vozača,” objasnio je Fiorio.

Giovinazzi je prošle godine završio drugi u poretku GP2 prvenstva i trenutno je Ferrarijev rezervni vozač.

“Pratim ga 4-5 godina i definitivno je najbolji talent koji imamo i spreman je za Formulu 1. Ferrari je dobro napravio što su mu ponudili ugovor i nadam se da će mu dati priliku,” dodao je Fiorio koji smatra da je 23-godišnji Talijan očiti kandidat za zamjenu Kimija Raikkonena 2018. godine.

“Njegova (Raikkonenova) posljednja sezona s Alonsom i prva s Vettelom je bila sramotna, iako se oporavio prošle godine. Ali do kraja sezone on postaje vozač od 38, 39 godina i mislim da je onda vrijeme da se zaključi njegova avantura s Ferrarijem,” zaključio je Cesare.

Izvor: GP1.hr