sport

Giovinazzi mijenja Wehrleina u Australiji

Pascal Wehrlein neće se utrkivati na VN Australije nakon što je Sauber objavio kako Nijemac nije dovoljno tjelesno pripremljen za utrkivanje.

Podsjetimo, Wehrlein je u sudaru tijekom ROC-a ozlijedio leđa te je zbog toga propustio i prvi predsezonski test. Umjesto njega je u Barceloni nastupao Ferrarijev mladi vozač Antonio Giovinazzi, a sada će ga isti vozač mijenjeti i u Melbourneu.

“Sauber F1 je odlučio zamijeniti Pascala Wehrleina za VN Australije. Wehrlein se ne osjeća dovoljno spremnim da se natječe na punoj utrci zbog svog deficita u treninzima. Od trećeg slobodnog treninga do kraja vikenda, C36 će zauzeti Antonio Giovinazzi,” stoji u službenom priopćenju momčadi.

Nijemac je inače u četvrtak dobio zeleno svjetlo doktora da se može utrkivati, ali je sam shvatio da je utrkivanje na punoj duljini trenutno izvan njegovih mogućnosti.

“Moja fizička razina nije na razini za poptuno utrkivanje zbog mog trening deficita. Objasnio sam jučer situaciju momčadi. Stoga, Sauber je odlučio ne poduzimati nikakve rizike. Šteta, ali to je najblja odluka za momčadi,” rekao je Wehrlein koji je dodao kako će se vratiti na drugoj utrci sezone.

Giovinazzi će tako biti prvi talijanski vozač u Formuli 1 nakon VN Brazila 2011. godine. Tada su se natjecali Jarno Trulli i Vitantonio Liuzzi.

Izvor: GP1.hr