sport

GP1 komentar: Bernie Ecclestone

ecclestone_abed

Mnogo puta do sada mediji su otpisivali Berniea Ecclestonea. I baš svaki puta su pogriješili! U desetominutnom, ležernom razgovoru koji sam imao s njime u nedjelju – bio je to onaj pravi Bernie. Sarkastičan, pronicljiv, spreman za šalu, ali i s definitivnim planovima za budućnost Formule 1. U sunčanom okruženju ispred svojeg ureda u Paddocku primio je ručno rađenu repliku bolida F1 u meksičkim bojama od predsjednika meksičkog saveza Josea Abeda.

“Znaš, potpisao sam prvi ugovor s njime prije trideset godina! Hej, trideset godina!” dobacio mi je Jose Abed, predsjednik meksičkog saveza te član FIA-inog svjetskog motorsport vijeća od 1987!

“Zar te toliko dugo trpim?” dobacio mu je Bernie

Upitao sam Bernie-a kako ide suradnja s novim vlasnicima?

“Ah ti amerikanci, misle da sve mogu nabrzinu!” kaže Bernie.

Velim, gradio si ovaj cirkus 40 godina – što misliš da je najvažnije?

“Sam si rekao najvažniju stvar, Cirkus i show! Svatko danas želi biti dio F1, a kad sam to preuzeo bio je to kostur, nula. Ako su amerikanci pametni – nastavit će graditi u tom smjeru.” nastavlja Ecclestone.

Novi vlasnici unose neki novi val u ovaj sport. Dean Locke, šef produkcije F1 tako mi je u subotu rekao da je Chase Carey – vlasnik Liberty media-e provelo dosta vremena u režiji F1 Communications-a kako bi se što bolje uputio u čitavu operaciju, a prijenosi su možda i najvažniji dio komercijalizacije Formule 1.

Bernie je čovjek koji je mnoge vlasnike F1 učinio bogatima, a takvih ljudi se ne riješava olako. U ovome trenutku on ima trogodišnji ugovor koji mu i dalje osigurava vodeću poziciju u Formuli 1. U našem razgovoru dosta mi je objašnjavao planove koje misli provesti, a čovjek koji odlazi definitivno se tako ne ponaša. Ipak, u životu je sve moguće, a kako mi je i sam šef medijskih prava Formule 1 Ian Holmes jednom napisao: ” Nije gotovo dok stvarno nije gotovo!”.

.ecclestone_stetner_abed

I za kraj, finalna potvrda da je Bernie odlično – na pitanje: “Kako si?” odgovara: “Ma neću ja još dugo, gotov sam!” te gestikulira kako će se ispružiti.

Jedno je sigurno – nemojte olako otpisati Bernie-a! 🙂

Davorin Štetner

Izvor: GP1.hr