sport

Grosjean: Haas nije totalno spreman

Romain Grosjean priznao je kako njegov Haas nije u potpunosti spreman za prvu utrku sezonu u Australiji. Međutim, Francuz kaže da Haas nije jedina momčad koja je u takvoj situaciji.

Grosjean tvrdi kako je većina momčadi još daleko od prave pripremljenosti ponajviše zbog zgusnutog rasporeda između završetka predsezonskih testiranja i prvog treninga u Melbourneu.

“Nikad se ne osjećate totalno spremnim nakon testiranja i prije odlaska u Australiju, priznaje Grosjean.

“Imali smo samo osam dana od kojih kao vozač dobijete četiri, a meni je jedan od tih i bio mokar dan. Velike momčadi su spremne, ali za nas postoji još puno nepoznanica. To je šarm Formule 1. Tako rečeno, mislim da imamo neke dobre ideje gdje možemo poboljšati bolid i nadam se da će nadogradnje za Australiju ići u našu korist,” dodao je.

Grosjean će ove sezone biti uparen s novim momčadskim kolegom – Kevinom Magnussenom. Francuz kaže kako obojica znaju da mogu ići još brže. To će im i trebati ako žele ponoviti prošlogodišnji uspjeh iz Australije.

“I ja i Kevin otkrili smo gdje možemo donijeti još brzine. Imamo neke dobre ideje gdje možemo poboljšati bolid. Postoji puno više potencijala nego što sada koristimo. Bolid i nije tako loš. Obojica znamo gdje vrlo lako možemo pronaći još performansi,” zaključio je Grosjean.

Izvor: GP1.hr