sport

Grosjean: Trebamo još snage

Romain Grosjean, Lotus media

Romain Grosjean vjeruje da je sada Lotusov najveći nedostatak manjak snage nakon što je momčad napravila značajan iskorak sa šasijom na zadnjoj utrci u Španjolskoj. Francuz je osmim mjestom osvojio prve bodove za Lotus ali se kvalificirao na visoko peto mjesto te se nadao boljoj utrci da nije imao probleme s pogonskom jedinicom. Sada kada Lotus konačno razumije i izvlači performanse iz šasije, Grosjean se nada da će Renault i dobavljač goriva Total izvući još snage iz pogonske jedinice.

“Mislim da je snaga ono što trebamo a to nije nešto što ću osjetiti lako. Ako mi date 20 konjskih snaga ja ću jednostavno biti brži po krugu ali neću osjetiti razliku. To je područje na koje se fokusiramo a Total radi vrlo dobar posao pa imamo treću novu specifikaciju goriva koju donose. S boljim gorivom dobivam više iz motora s određenim mapiranjem. To je veza između motora, goriva, bolida, načina na koji hlade motor i tako dalje.”

Grosjean je rekao da su poboljšanja u Španjolskoj došla kao rezultat rada u nekoliko različitih odjela te je uvjeren da je pred njima još dobrih rezultata.

“Radili su na razumijevanju bolida. Poboljšali smo stabilnost, aerodinamiku, ovjes i mehanički grip. I dalje radimo i siguran sam da je pred nama još poboljšanja. Bilo je dobro opet biti među prvih 5 u Španjolskoj te se boriti za bodove u utrci. Nadamo se da ćemo nastaviti s razvojem kao do sada.”

Izvor: GP1.hr