sport

Grosjean: Tvrdnje o ubojstvu karijere su bile pogrešne

Haasov vozač Romain Grosjean je, s dva odlična rezultat u prve dvije utrke sezone, ušutkao kritičare koji su govorili kako je prelaskom u novu američku momčad Francuz ubio svoju karijeru.

Grosjean je s Haasom imao sjajan debi. U Australiji je startao s 19. mjesta pa je na kraju završio šesti, a dva tjedna kasnije ostvario je još bolji rezultat. Francuz se u Bahreinu kvalificirao na deveto mjesto, a onda je u nedjeljnoj utrci završio na impresivnom petom mjestu te je tako opravdao svoju odluku da iz Lotusa pređe u Haas.

“Neki su govorili da je to ubojstvo moje karijere. Mislim da su bili u krivu. Oprostite ljudi,” rekao je Grosjean za Reuters.

“Donio sam takvu odluku jer sam vjerovao u projekt i vidio sam dovoljno da pomislim kako takav projekt nakon par godina u Formuli 1 može biti dobar. Na zimskim testiranjima sam rekao kako možemo osvojiti bodove rano u sezoni. Mislio sam da ćemo se boriti između 10. i 14. mjesta. Osvojiti toliko bodova na početku, mislim da to nitko nije očekivao,” dodao je Francuz.

Izvor: GP1.hr