Vijesti

Grupacija Renault, europski broj jedan u malim emisijama CO2

Na temelju prodaje putničkih automobila u 2013. godini grupacija Renault postala je europski predvodnik u proizvodnji automobila male emisije CO2 i prva grupacija koja se spustila ispod 115 g CO2/km. Ovaj rezultat plod je pomlađivanja palete modela, uspjeha palete motora Energy i prodaje električnih vozila.

Grupacija Renault na temelju broja putničkih automobila prodanih u 2013. prosjekom od 114,7 g CO2/km po vozilu zauzela je vodeće mjesto u Europi u pogledu malih emisija CO2.

Grupacija Renault ovaj uspjeh zahvaljuje nedavnom pomlađivanju paleta modela u ponudi, ponajviše zahvaljujući pet modela koji ispuštaju manje od 100 g CO2/km (Twingo, novi Clio, Captur, Mégane i Dacia Sandero). Štoviše, u segmentu malih dizelskih peterosjeda, novi Clio Energy dCi 90 eco² vodeći je model u klasi s 83 g/km. Sveukupno paleta modela novog Clija ispušta 18,5 g CO2/km manje od modela prethodne generacije. Niskim prosječnim vrijednostima emisije CO2 značajno je doprinijela i prodaja Renaultovih vozila na električni pogon.

Ukupno su se prosječne vrijednosti emisije CO2 po kilometru cijele palete grupacije Renault 2013. poboljšale za gotovo 11 g u odnosu na 2012., zabilježivši pad sa 125,5 g/km na 114,7 g/km.

“Ovaj vodeći položaj dokaz je da naša strategija u pogledu pogonskih jedinica – odnosno, naše palete motora Energy – u kombinaciji sa strategijom u pogledu električnih vozila daje dobre rezultate. Zahvaljujući ovim inovacijama, grupacija Renault postiže značajne rezultate i ostvaruje svoj cilj značajnog smanjenja dugoročnog utjecaja svojih aktivnosti na okoliš. Ova poboljšanja istovremeno koriste i planetu i našim kupcima.”, izjavio je Jean-Philippe Hermine, Direktor grupacije Renault za očuvanje okoliša.

Tags: /