sport

Gutierrez razočaran nakon ‘najbolnije pogreške’

Esteban Gutierrez, izvor: Sauber media

Esteban Gutierrez ispričao se momčadi Saubera nakon ‘najbolnije pogreške’ u svojoj karijeri budući da njegova momčad proživljava vrlo tešku godinu. Meksikanac je bio na 8. mjestu kada je udario u ogradu u La Rascasseu što je uzrokovalo veliku štetu na njegovom C33. Gutierrezov potez zajedno s ostalim događajima omogućio je Marussijinom Julesu Bianchiju osvajanje 9. mjesta, rezultat koji je Sauber ostavio iza Marussije u poretku konstruktora.

“Nažalost nisam mogao završiti utrku. To je vjerojatno bila najbolnija pogreška u mojoj karijeri. Dotaknuo sam ogradu na ulasku u Rascasse i izvrtio se, to je bio kraj utrke. Danas smo imali veliku šansu osvojiti bodove. Start je bio odličan jer sam osvajao pozicije tijekom prvih nekoliko krugova što je bio dobar temelj za našu strategiju u utrci. Ovo je vrlo razočaravajuće. Stvarno se ispričavam svima u momčadi jer su svi oni danas učinili sjajan posao.”

Adrian Sutil također je odustao jer je izletio prilikom kočenja na izlasku iz tunela.

“Imao sam dobar start. U zavoju broj 5 jedan od vozača se izvrtio. Oštetio sam prednje krilo zbog čega sam morao u boks. Vratio sam se na stazu gotovo na kraj poretka ali sam osvajao pozicije krug po krug. Nažalost, prilikom izlaska iz tunela napravio sam pogrešku na kočenju, izgubio sam zadnji kraj i zabio se u ogradu. Vrlo sam razočaran i također se ispričavam cijeloj momčadi.”

Izvor: GP1.hr