sport

Haas ne bi pravio probleme kod Grosjeanovog prelaska u Ferrari

Otkako je potpisao za Haas F1 Team, za Romaina Grosjeana se vjeruje da bi uskoro mogao završiti u Ferrariju kada Maranello napusti Kimi Raikkonen. Njegov šef Gene Haas kaže da nema želju stajati na putu ako se njegovi vozači nađu na meti drugih momčadi, pogotovo Ferrarija.

Francuz je u nekoliko navrata govorio kako nije opterećen prelaskom u talijansku momčad, ali teško da mu tako nešto nije palo na pamet nakon fantastičnih rezultata s prve dvije utrke sezone. Ugovor Kimija Raikkonena istječe krajem ove godine.

Haas smatra da bi bilo sebično od njega kada bi zadržavao svog vozača u slučaju da on dobije priliku prijeći u momčad poput Mercedesa ili Ferrarija.

“Mislim da nikada ne bih zadržavao vozača. Romain je sretan, ali ako mu netko ponudi unosan ugovor i ako je taj netko voljan otkupiti naš ugovor s njim, i to u slučaju da se radi o jednoj od one dvije momčadi s vrha, on bi bio lud kada to ne bi učinio.”

“Dok do toga ne dođe, ne želim ništa reći. Romain je cool tip. Iskreno, ako ima priliku postati svjetski prvak s drugom momčadi, mislim da bi bio blesav kada ne bi pokušao.”

Izvor: GP1.hr