sport

Haas nesiguran oko novih nadogradnji na bolidu

Nakon VN Belgije, Haas i dalje nije siguran je li poboljšanje podnice koje su predstavili korak naprijed. U ovom razdoblju kada svaka loša odluka momčadi može predstavljati pad u poretku, ekipa iz Amerike nije sigurna hoće li dobiti bitku s Renaultom.

Nakon treninga u petak, vozači su se morali raspodijeliti između starih i novih dijelova. Roman Grosjean je zadržao staru verziju podnice dok je Kevin Magnussen odlučio uzeti onu noviju. Kao krajnji rezultat, Grosjean je sa starijom izvedbom uspio doći do bolje pozicije u samoj utrci. No, šef momčadi Gunther Steiner izjavljuje je problem što i dalje nema jasne indikacije o je li se unapređenje isplatilo.

“Nisam ni sam siguran, moramo prvo pogledati telemetriju. Oba vozača su dala svoje mišljenje o poboljšanju i ni jedan od njih nije zapravo u krivu. Moramo vidjeti čija verzija daje bolje rezultate na telemetriji. To još uvijek nismo obavili,” objasnio je Steiner.

Stiže novi vikend a i nova prilika za Haas da pokaže Renaultu kako nema predaje. Dugi pravci Monze bi mogli dati priliku momčadi da se iskaže s obzirom da najbliži konkurent ima probleme s brzinom na ravnini. Steiner ni sam nije siguran hoće li utrka u Italiji dati neke definitivne odgovore, ali se nada dobroj borbi.

“Znam da imamo priliku izboriti se. Ne znam imamo li velike šanse. Pitajte me za mišljenje nakon utrke!”

“Moramo još puno toga srediti prije trkaćeg vikenda, bitno je da dajemo ono najbolje od sebe. Renault pokazuje istu ustrajnost, dobar su tim i neće nam olako dati četvrto mjesto u poretku.”

“Ne mogu predvidjeti formu. Jedino znam kako raspolažemo bolidima s ujednačenim malim potiskom. Vidjet ćemo što su ostale momčadi smislile da nam zaprijete za vikend,” izjavio je.

Što se tiče samih izmjena na podnici, Haas je radio na promjeni mnogih detalja koji u konačnici pridonose bolje funkcionalnoj cjelini. Također, u Belgiji je Haas isprobavao neke nove elemente vezane uz trkaći učinak. Recimo, zbog različitosti konfiguracije staze u pojedinim sektorima, momčad je morala napraviti nekoliko kompromisa. Haas je tako predstavio rješenje u obliku mašne na stražnjem krilu. Središnji dio tako ima rez koji omogućava bolje prianjanje i otpor zraka, dok su dijelovi prema van širi, što služi za poboljšanje stabilnosti i potisne sile.

Izvor: GP1.hr