sport

Hakkinen kritizira Vettela zbog ignoriranja momčadskih odredbi

Mika Häkkinen, izvor: Red Bull media

Bivši vozač i svjetski prvak, Mika Hakkinen, kritizirao je aktualnog prvaka Sebastiana Vettela zbog ignoriranja momčadskih odredbi. Iako je njemački vozač tvrdio da je na kraju odlučio propustiti momčadskog kolegu Daniela Ricciarda, u početku se nije činilo tako uzme li se u obzir njegova poruka momčadi preko timskog radija. Finac, svjetski prvak iz 1998. i 1999., nije ostao zadivljen.

“Za Vettela je neugodno iznenađenje što ga Ricciardo pobjeđuje ali naredbe momčadi moraju se slijediti. Čak sam i prošle godine bio iznenađen Vettelovim ponašanjem prema ekipi, a to se sada nastavlja. Takvo ponašanje će mu naškoditi prije ili poslije. Možda planira promijeniti momčad, međutim sada se ne ponaša onako kako bi trebao”, rekao je Finac.

Osvrnuo se i na dovođenje nepoznatog Marca Mattiaccija na mjesto Ferrarijevog šefa.

“Promjena je ponekad potrebna. Teško je reći je li Ferrari donio ispravnu odluku, ali kada velike kompanije ne isporučuju rezultate, šefovi odlaze. Vrijeme će pokazati kako će se Marco snaći, ali ako nemate puno iskustva u Formuli 1, bit će vam teško posložiti stvari.”

Izvor: GP1.hr