sport

Hamilton: Bila bi šteta da se Alonso umirovi

Lewis Hamilton smatra da bi bila prava šteta za Formulu 1 kada bi se Fernando Alonso umirovio nakon 2017. godine.

Španjolac se nakon VN Belgije još jednom osvrnuo na F1 nekad i danas.

“Bolidi su teški. Nema gripa. Štedimo gorivo, štedimo gume, sve štedimo.”

Alonso je već u nekoliko navrata rekao kako će izmjena pravila za iduću sezonu biti vrlo važna za njegovu karijeru jer ako se bolidi ne poboljšaju, vjerojatno će se umiroviti.

Njegov bivši kolega iz McLarena, a sadašnji vozač Mercedesa, Lewis Hamilton, kaže da su obojica puno naučili u vremenu koje su proveli skupa.

“Bio je period u kojem sam naučio puno, a mislim da je i on. Od tada smo obojica donosili odluke koje su nas dovele tamo gdje smo sad. Mislim da nisam imao puno utjecaja na njegovu sadašnju situaciju,” rekao je aktualni svjetski prvak.

“Za mene je on još uvijek jedan on najboljih vozača i volio bih kada bi mu McLaren dao bolid u kojem se može boriti za pobjede i u kojem bi se borio protiv mene. Mislim da bi bila šteta ako bi se on umirovio na kraju iduće godine i kada se više ne bih mogao boriti s njim. Ne bi bilo dobro za Formulu 1 kada bi izgubili nekoga s njegovom razinom talenta, ” dodao je Hamilton.

Britanac je trenutno u borbi za četvrti naslov prvaka i smatra da postoji velika mogućnost za odlazak Alonsa.

“Fernando ima 35 godina i već je zaradio dosta novca, odradio je dosta utrka i ima dovoljno iskustva. On je legenda i zaslužio je da ode ako to želi. Na kraju dana, on se treba boriti za svjetsko prvenstvo svake godine, ali ne dobiva priliku. Mislim da se posljednjih godina jako dobro nosio sa situacijom. Nisam siguran da bih ja to mogao, voziti se otraga dok bi momčad teoretski trebala biti naprijed. Želim se boriti s njim opet,” zaključio je Hamilton.

Izvor: GP1.hr