sport

Hamilton: Bio sam u pravu kada sam ignorirao momčadske odredbe

Lewis Hamilton, Mercedes media

Lewis Hamilton uvjeren je da je postupio ispravno kada je ignorirao momčadske odredbe i zadržao Nicu Rosberga iza sebe. Njegov trkaći inženjer ponavljao mu je da propusti svog momčadskog kolegu koji je s druge strane momčad pitao zašto Hamilton ne sluša naredbe momčadi. U tim trenucima Hamilton je rekao da će propustiti Nicu ako mu se Nijemac dovoljno približi ali to se na kraju ipak nije dogodilo. Hamilton je na kraju završio na trećem mjestu, ispred Nice Rosberga, a kasnije je priznao da je bio iznenađen momčadskim odredbama.

“Da sam ga propustio pobijedio bi me. Osim toga, izgubio bih još bodova u odnosu na njega. Očito je da sam bio u istoj utrci s njim, to što je on imao jedno zaustavljanje više od mene ne znači da nisam u istoj utrci s njim. Bio sam dosta šokiran kada me momčad to zatražila. Nije bio dovoljno blizu da me prestigne a ja nisam htio usporiti i gubiti vrijeme za Fernandom ili Danielom tako da je to bilo čudno.”

Hamilton je ne kraju rekao da je ispravno postupio kada je ignorirao zahtjev svoje momčadi te je rekao da će se nakon utrke o tome razgovarati unutar momčadi.

“Nisam potpuno siguran što se događalo. Razgovarat ću sa svima. Da sam ih poslušao izgubio bih bodove tako da je to zaista čudno, ali mislim da sam dobro postupio.”

S Lewisom se slaže i Niki Lauda:

“Da je Nico bio u DRS zoni, sekundu iza Lewisa, naravno da bi ga propustio. Ali Nico nikada nije bio tako blizu. Stoga razumijem Lewisa, ako se mene pita, on je bio u pravu. Zašto smo to učinili? Sve se dogodilo brzo te smo morali nadoknaditi ono što smo u tim trenucima gubili. Ricciardo je bio najbolji danas. Nevjerojatna vožnja. Red Bull – nevjerojatne performanse u ovim uvjetima. Alonso je napravio odličan posao sa strategijom za drugo mjesto a Mercedes se nosio sa svime tim. Normalno je da naši vozači žele biti jedan ispred drugoga tako da su i njihove reakcije normalne. Utrkivanje je bilo dobro a to je za mene najvažnija stvar.”

Izvor: GP1.hr