sport

Hamilton nije iznenađen Rosbergovom odlukom

Mercedesov Lewis Hamilton izjavio je da nije iznenađen odlukom momčadskog kolege Nice Rosberga o napuštanju Formule 1. Rosberg je u petak u Beču objavio da završava svoju karijeru u Formuli 1 jer je ispunio svoje snove osvajanjem svog prvog naslova svjetskog prvaka na posljednjoj utrci sezone u Abu Dhabiju.

”Nedostajat će ovom sportu i želim mu sve najbolje. Siguran sam da je ovo bio za šok sve, ali za mene to uopće nije bilo iznenađujuće jer ga znam jako, jako dugo,” rekao je Hamilton.

Britanac tvrdi da razumije odluku svog momčadskog kolege i velikog rivala u posljednje tri sezone u Mercedesu. Kaže da Rosberg sada ima obitelj i normalno je da želi više vremena provoditi s njima.

”Ovo je prvi puta da je pobijedio u 18 godina, što je vrlo vjerojatno razlog zašto je odlučio otići. Ali isto tako on sada ima obitelj i sigurno planira imati još djece. Formula 1 oduzima jako puno vremena. Naravno da će nedostajati u smislu rivala, jer smo još od malih nogu pričali kako želimo postati svjetski prvaci. Kada sam se pridružio ovoj momčadi Nico je već bio tamo, o tome smo pričali kao djeca. Zasigurno jako je tužno što neće više biti s nama sljedeće godine,” dodao je Lewis.

Izvor: GP1.hr