sport

Hamilton nije zabrinut oko novog ugovora

Lewis Hamilton, Mercedes media

Lewis Hamilton sretan je u Mercedesu ali ne očekuje započeti pregovore oko novog ugovora samo zato što je njegov momčadski kolega Nico Rosberg potpisao novi. Nijemac je u srijedu produžio vjernost momčadi Mercedesa a Hamilton, koji je u ekipu došao prošle godine, ima još godinu i pol prije isteka, budući da je potpisao trogodišnji ugovor. Svjetski prvak iz 2008. očekuje pregovore ali ne želi žuriti:

“Nisam u istoj poziciji kao Nico. Njegov ugovor vrijedio je do kraja ove godine pa je za njega ovo bilo pravo vrijeme što se tiče pregovora, a moj ugovor ističe krajem 2015.”, rekao je Hamilton. Vrlo sam sretan u momčadi i pretpostavljam da ću kasnije sjesti za stol sa šefovima i da ćemo razgovarati oko budućnosti. S Mercedesom sam od svoje 13. godine i vrlo mi je teško vidjeti se bilo gdje drugdje, ali nikad ne znate što budućnost može donijeti.”

Mercedesovi vozači favoriti su i ovog vikenda na VN Njemačke. Lewis Hamilton pobijedio je na svojoj domaćoj utrci dok je Rosberg odustao te se tako bodovna prednost Rosberga nad momčadskim kolegom svela na samo četiri boda. Nijemac će ovog vikenda imati velik poticaj, ne samo što se radi o njegovoj domaćoj utrci, već i zbog nogometne vrste Njemačke koja je osvojila SP.

“Svaki vozač dobije velik poticaj kada dođe na svoju domaću stazu a Nico će imati taj dodatan motiv ovog vikenda. Ne samo zbog toga što je Njemačka osvojila SP i što je cijela zemlja u deliriju. Nadam se da će to također imati pozitvan efekt na cijeli tim Mercedes-Benz”, zaključio je Hamilton.

Izvor: GP1.hr