sport

Hamilton očekuje težak vikend u Kanadi

Lewis Hamilton očekuje težak vikend za Mercedes na nadolazećoj VN Kanade zbog odgode uvođenja novog motora. Smatra kako će Ferrari iskoristiti tu situaciju da pobijedi u utrci.

Mercedes je odlučio da neće donijeti novi motor u Kanadu, ne samo za tvorničku momčad nego i za ostale momčadi s njihovim motorima. Zbog zabrinutosti o pouzdanosti novog motora žele provesti dodatna ispitivanja kako bi sve bilo spremno za uvođenje na utrci iza Kanade u Francuskoj.

Trenutni motori su odradili svih dosadašnjih šest utrka. Kako momčadi imaju samo tri motora na raspolaganju za cijelu sezonu u kojoj imamo 21 utrku posljedično tome svaki motor mora odraditi sedam utrka. Proizvođači motora žele u Montrealu, gdje je snaga motora od velike važnosti, uvesti novi motor a da u Mađarskoj odrade tu sedmu utrku s prvim motorom jer staza u Mađarskoj nije zahtjevna po pitanju snage motora.

Umjesto u Mađarskoj, tu sedmu utrku Mercedesi će odraditi u Kanadi zbog već spomenutih razloga. No, zbog velike kilometraže s trenutnim motorom u Mercedesu će imati na raspolaganju manje konjskih snaga nego što bi imali s novim motorom.

“Ovo je staza na kojoj je snaga motora vrlo bitna. Zato smo htjeli uvesti novi motor upravo ovdje u Kanadi, no zbog nekih problema nismo u stanju to uraditi. Momčad naporno radi kako bi riješili sve probleme i kako bi bili spremni za utrku iza Kanade.”

“Cilj je sa svakim motorom odraditi sedam utrka a da je gubitak snage motora minimalan. Za ovu utrku fokus ćemo usmjeriti na pouzdanost da unatoč velikoj kilometraži završimo vikend bez kvarova,” rekao je Hamilton.

Dodao je da očekuje snažan Ferrari upravo jer oni donose novi motor u Kanadu kojim očekuju za 0.1 do 0.2 sekundi brže vrijeme. U dosadašnjem tijeku sezone Ferrari je pokazao da razvija najveću brzinu na pravcu, što bi im u Kanadi trebalo ići u prilog.

“Bit će zanimljivo vidjeti hoćemo li biti ravnopravni s Ferrarijem unatoč tome što će oni imati novi motor. Mi ćemo učiniti sve da izvučemo maksimum ovaj vikend,” zaključuje Hamilton.

Valtteri Bottas je također malo zabrinut zbog situacije u kojoj se nalaze.

“Trebali smo ovaj vikend doći s novim motorom, ali naišli smo na probleme koje moramo riješiti. Nadamo se da ćemo to riješiti do iduće utrke nakon Kanade. Naravno da bi s novim motorom bili brži ali ni stari nije za baciti. Ispravan je i pouzdan te smatram kako ćemo bez problema odraditi ovaj vikend sa starim motorom,” izjavio je Bottas.

Za razliku od Hamiltona, Vettel smatra da velika kilometraža nema prevelikog utjecaja na performanse motora te očekuje ravnopravnu borbu Ferrarija i Mercedesa.

Izvor: GP1.hr