sport

Hamilton: Ovo trenutno nije sretan bolid

Lewis Hamilton i Mercedes nisu imali najbolju utrku na VN Monaka. Sam Britanac i njegovi inženjeri pomalo su pali ispod razine svojih performansi pa je sedmo mjesto bilo najbolje što su mogli.

“Ovo trenutno nije sretan bolid. Ovo je najneobičniji boli koji sam vozio svih ovih godina sa ovom momčadi. Nismo toliko blizu otkrivanju problema, ali definitivno se moramo popraviti i vidjeti kako možemo napraviti bolji posao,” rekao je Britanac nakon utrke.

Stvari su puno bolje izgledale u četvrtak. Hamilton je bio najbrži tijekom prvog slobodnog treninga, ali njegovi rezultati su tokom vikenda samo slabili. Sve je kulminiralo tijekom kvalifikacija, ali mora se priznati kako je Britancu nedostajalo malo i sreće.

“Bila je teška utrka i toliko je stvari koje moramo pogledati i vidjeti zašto jedan bolid funkcionira, a drugi ne. Ovo je neočekivano za inženjere. Ispravili su stvari i ispalo je lošije. Onda su vratili sve u taj nepoznati scenari. Na Valtterijevom bolidu je sve radilo, ali ne i na mome,” dodao je Hamilton.

Očekivalo se kako će W08 biti na teškom zadatku kroz uske ulice Monaka. Međutim, iduća je na rasporedu Kanada koja bi puno bolje trebala odgovarati Mercedesu zbog dugih pravaca i većih brzina.

“Regurpirat ćemo se jer znamo da ne smijemo više biti u ovoj poziciji. Još jedna ovakva utrka i past ćemo još dalje iza. Montreal je za mene uvijek bio dobro lovište i volio bih da se tako i nastavi. Radit ćemo jako, jako naporno tijekom ova dva tjedna kako bi došli ispred Ferrarija. Imali su najbolji bolid do sada. Pomalo kao što smo mi imali prošle godine. Ali, što više utrka radimo, više i naučimo i jači postajemo. Znamo da Ferrari nije otporan na metke,” zaključio je Hamilton koji sada zaostaje 25 bodova za vodećim u ukupnom poretku, Sebastianom Vettelom.

Izvor: GP1.hr