sport

Hamilton: Raniji ulazak u boks moja je odluka

Lewis Hamilton kaže kako nije imao druge opcije nego otići ranije u boks, jer su se gume istrošile i nisu više pružale dovoljno gripa.

Britanac je odlično startao u prvu utrku sezone i poučeni iskustvima prošlih nekoliko sezona svi su mislili kako će nestati u daljinu. Međutim, Ferrarijev Sebastian Vettel pratio ga je u stopu. Hamilton kaže kako su se gume potrošile i nije htio više riskirati pa se odlučio za raniji odlazak u boks, u 17. krugu.

Nakon odlaska u boks vratio se na stazu iza Maxa Verstappena, ali Hamilton nije mogao učiniti ništa kako bi ga prestigao.

”Mučili smo se s gumama na početku utrke. Nisam više imao gripa i nisam imao druge nego otići u boks. Vratio sam se na stazu i zaglavio iza Red Bulla.”

”Izgleda kako Ferrari nije imao problema s gumama jer su im duže trajale. Sebastian je ubrzao koliko je trebao i odgovorio najbržim krugom. Bio je naprijed i mogao je voziti najbrže krugove.”

”Kasnije nisam imao sreće i zaglavio sam u prometu pa su se gume počele pregrijavati, ali to je utrkivanje. Bottas me počeo sustizati jer sam bio sve sporiji,” izjavio je Lewis.

Izvor: GP1.hr