sport

Hamilton: Sebastian sada mora pokazati svoje vodstvo u Red Bullu

Sebastian Vettel i Lewis Hamilton, izvor: Mercedes media

Lewis Hamilton pokušao je dati savjet aktualnom svjetskom prvaku Sebastianu Vettelu, govoreći mu da pokaže svoje vodstvo u Red Bullu. Ekipa iz Milton Keynesa je na početku sezone imala problema zbog slabije Renaultove pogonske jedinice, dok se u isto vrijeme Vettel, četverostruki uzastopni svjetski prvak mučio kako bi pratio svog novog momčadskog kolegu, Daniela Ricciarda. Na vrhu grida, Hamilton i njegov Mercedes izgledaju nedodirljivo, a u intervjuu za Bild am Sonntag, svjetski prvak iz 2008. komentirao je probleme Vettela i Red Bulla.

“Kao četverostruki svjetski prvak, kada dođe do manjih problema, Sebastian treba pokazati svoje vodstvo unutar ekipe”, rekao je Hamilton.

Hamilton zaista očekuje da se Vettel i Red Bull, nedavno nepobjediva kombinacija u Formuli 1, vrate prvim mjestima.

“Bez obzira na probleme s pogonskom jedinicom, to je i dalje vrlo dobar bolid”, rekao je u osvrtu na Neweyev RB10. Ne mislim da će trenutna situacija potrajati još dugo.”

Britanac je također komentirao sve veće rivalstvo sa svojim momčadskim kolegom u Mercedesu, Nicom Rosbergom, usred nedavnih navoda iz Brackleyja da bi se u određenim situacijama mogle pojaviti momčadske odredbe.

“Obojica znamo što radimo. Nico je fer i agresivan, ali ne preagresivan, već točno onoliko koliko treba. Jedini problem je to što je sada brži nego ikad prije”, zaključio je Lewis.

Izvor: GP1.hr