sport

Hamilton: Trebalo mi je ovo

Na današnjim kvalifikacijama u Španjolskoj, Lewis Hamilton postigao je svoj 74. pole position u karijeri.

Ipak, činilo se da mu je ovo prvo mjesto na kvalifikacijama više značilo od ostalih.

“Bilo je jako napeto na kvalifikacijama, ali sam jako sretan. Trebalo mi je ovo prvo mjesto, nisam ih osvojio već neko vrijeme.”

Sezona već traje skoro dva mjeseca, a zadnji pole position Britanac je osvojio na prvoj utrci sezone u Australiji. Hamilton je već bio razočaran u svoju formu nakon postignutih rezultata u prve četiri utrke sezone, tako da mu je ovaj uspjeh u Barceloni došao kao olakšanje.

“Važno je da se vratimo dobrim rezultatima na kvalifikacijama, to mi daje snagu, ali sam imao težak početak sezone. Drago mi je zbog ovog uspjeha, konstantno smo morali sazvati stvari o gumama, morali smo ih dovesti na radnu temperaturu u brzom roku. Ali danas smo uspjeli.”

“Ferrari nam je bio jako blizu, na početku kvalifikacija izgledalo je kao da nisu pokazali snagu koju zapravo imaju, ali na kraju su ju pokazali. Naša momčad je napravila sve da dođemo na početak startne linije,” rekao je Hamilton.

Danas je na novoasfaltiranoj stazi u Barceloni, Hamilton postigao novi rekord staze, a posebno je bio brz u srednjem sektoru.

“Pokušao sam u svakom sektoru postignuti rekord, ali sam ipak odabrao srednji,” nasmijao se Britanac.

Bio je samo četiri stotinke brži od njegovog momčadskog kolege, Valtterija Bottasa koji će sutra startati sa drugog mjesta.

“Valtteri vozi iznimno dobro. Za Mercedes je odlično što smo obojica na početku startne linije i znam da će svi biti sretni,” dodao je Hamilton.

Finac je bio razočaran što mu je prvo mjesto promaklo, ali općenito se činio sretan cjelokupnim rezultatom.

“Bio sam jako blizu. Nisam bio dobar u prvom krugu u Q3, a imao sam još jednu šansu u završnom krugu. Imao sam zadovoljavajuć krug, ali je šteta što sam završio četiri desetinke sporiji.

Izvor: GP1.hr