sport

Hamilton: Vraćao sam se iz gorih startova u sezonu

Lewis Hamilton kaže kako se ne zamara što za momčadskim kolegom, Nicom Rosbergom, zaostaje već 17 bodova te nije razočaran nakon nešto lošijeg starta u sezonu.

Iako je Mercedesov vozač u prve dvije utrke sezone kretao s najbolje startne pozicije, loši startovi i prvi zavoji otežali su mu utrke te su ga natjerali da se mora probijati kroz poredak da bi došao do drugog mjesta u Australiji odnosno trećeg u Bahreinu. U međuvremenu, Rosberg je uzeo dvije pobjede.

No, Britanac se ne zamara time i kaže kako se vraćao iz gorih ulazaka u sezonu te vjeruje kako će se stvari okrenuti u nadolazećim utrkama.

“Nije bio najbolji start u sezonu pa je mjesto gdje se nalazim u poretku čak pozitivno. Ako imate dvije loše utrke i opet završite na postolju, to je zapravo jako dobro. Vraćao sam se iz gorega, to je sigurno,” rekao je Hamilton.

Vladajući svjetski prvak kaže kako razmišlja o utrkama i borbi s Rosbergom, ali i dodaje kako se izvan staze nikad nije bolje osjećao.

“Ljudi me pitaju da li sam zabrinut, da li sam u silaznoj putanji. Ja se osjećam potpuno drugačije. Nema pravih nedostataka u našem načinu rada i proceduri. Tako znam da će ovo izaći na dobro. Na osobnoj razini, sad sam u najboljem psihološkom položaju ikad. Malo je toga ili čak ništa, što me može pogoditi.”

“Duga je sezona. Nastavit ću raditi što više. Sada idemo u Kinu, u sljedeću bitku. To je staza koja mi je odgovarala proteklih godina. Pet poleova i četiri pobjede, nadam se da je ovo prekretnica,” dodao je Hamilton.

Izvor: GP1.hr