sport

Haryanto SMS porukama prikuplja novac za mjesto u Manoru

U svijetu Formule 1 se posljednjih dana proširila zanimljiva priča o Riju Haryantu i njegovom skupljanju novca za ostanak u Manorovom sjedalu. 23-godišnjak je ove sezone postao prvi Indonežanin u Formuli 1, a to zadovoljstvo će ga koštati 15 milijuna eura.

Unatoč sponzorskog ugovora koji Manorov vozač ima s državnom naftnom kompanijom Pertaminom te pomoći ministarstva turizma, iz četvrte najmnogoljudnije države svijeta dolaze vijesti koje sugeriraju kako Haryantu nedostaje oko 4.2 milijuna eura, a tvrdnju je prenijela i postaja CNN Indonesia. Kako bi svom vozaču osigurali punu sezonu u Formuli 1, indonezijska vlada je pokrenula akciju prikupljanja sredstava slanjem SMS poruka na poseban broj.

“Podržimo ovo”, rekao je ministar Rudiantara. “To može biti poput uzimanja lijeka, tri puta dnevno. Osim toga, broj korisnika mobilnih usluga u Indoneziji je jako velik. Ako sve bude u redu, mislim da će to biti dovoljno da pružimo podršku.”

Da bi se ispunio cilj i skupila tražena količina novca, građani moraju poslati ukupno 12.4 milijuna SMS poruka, što ne bi trebalo biti problem u državi koja ima 250 milijuna stanovnika. Akcija traje do 17. srpnja.

Izvor: GP1.hr