sport

Hasegawa: Nismo očekivali takve probleme

McLaren Honda u ovih osam dana testiranja punila je naslove zbog toga što se tim borio sa novim pogonskim jedinicama zbog kojih je bolid imao poteškoća na stazi.

Direktor Honde za Formulu 1, Yusuke Hasegawa, rekao je kako nije očekivao ovakve probleme.

„Naravno da nisam mogao predvidjeti takve kvarove. Znali smo razinu performansi, ali nismo znali razine drugih timova. Ako se uspoređujemo sa ostalim timovima, malo smo zabrinuti zbog cijele te situacije.”

“Bilo bi previše optimistično da očekujemo dobre rezultate u Melbourneu, jer nisam očekivao takvu široku paletu problema. Sve što se dogodilo, nismo vidjeli na dinamometru, pogotovo to što se dogodilo drugog dana prvog tjedna testiranja i drugog dana drugog tjedna testiranja. Nismo očekivali takve probleme. Razočarani smo jer nismo mogli postići željena vremena, ali drago mi je da smo saznali probleme prije Melbournea,” komentirao je Hasegawa.

Hasegawa tvrdi da je trenutna verzija Hondinog motora bolja nego prošlogodišnja, ali treba uzeti u obzir da su i suparnici poboljšali svoje performanse.

“Naravno, i mi smo radili na tome, ali izgleda da su njihova poboljšanja puno veća od naših. Moguće da je ta razlika prevelika, što je razočaravajuće. Mislim da će nam dva tjedna biti dovoljna da nađemo neki drugi način da poboljšamo rad motora,” dodao je Hasegawa.

Što muči Hondu zapravo nitko ne zna, ali Sky Sports otkriva kako Japanci imaju velikih problema s vibracijama. Naime, pri vožnji pogonska jedinica stvara velike vibracije i posljedično to utječe na elektroniku te uzrokuje kvarove.

Izvor: GP1.hr