sport

Honda nema namjeru opskrbljivati drugu momčad u 2015.

MP4-4 Powered by Honda; Izvor: McLaren Mercedes media

Kada se iduće godine vrate u Formulu 1 kao dobavljač motora, Honda neće imati plan opskrbljivati više od jednoga tima, rekao je Hondin šef motorsporta Yasuhisa Arai. Na FIA-inoj konferenciji za novinare potvrdio je da će im McLaren biti jedini fokus iduće godine.

“Za 2015. McLaren je naš jedini kupac. Ne mislim unaprijed jer se želimo koncentrirati na iduću sezonu. Želimo imati dobre rezultate i vidjeti kakve će rezultate iduće godine ostvariti ostali proizvođači. Ako momčadi budu htjele koristiti našu pogonsku jedinicu, možemo im ju isporučiti poslije 2016., ali trenutno nema planova.”

Arai je objasnio zašto se Honda vraća u Formulu 1 nakon što su sport napustili 2008.

“Jedan od glavnih razloga su nova pravila. Zelene tehnologije u novim pogonskim jedinicama kao i upravljanje energijom. I jedno i drugo je vrlo zahtjevno i značajno. Nova pravila ohrabruju proizvođače motora da traže krajnju iskoristivost motora s unutarnjim izgaranjem i direktnim ubrizgavanjem. Izazov će biti pretvoriti svaku jedinicu goriva u energiju i zatim to prenijeti na vozila za masovnu proizvodnju.”

Izvor: GP1.hr