sport

Honda: Novi motor je 90 posto redizajniran

Yusuke Hasegawa, otkrio je da je Honda redizajnirala svoj novi motor i da je 90 posto stvari novo, u odnosu na prošlogodišnji motor.

Japanski proizvođači nadaju se kako će ove sezone uspjeti napraviti veliki korak naprijed, ali šef Honde Hasegawa, odbija razgovarati o bilo kakvim predviđanjima i rezultatima za ovu sezonu.

”Radili smo jako puno tijekom zimske stanke. Sustav tokena je ukinut i to znači da smo mogli iskoristiti sve naše ideje koje smo imali za hibridni motor. Od prvog motora u 2015. htjeli smo u potpunosti redizajnirati naš motor, jer se bolid dramatično mijenjao tijekom protekle dvije godine. Sada kada nema više sustava tokena redizajnirali smo ga kako bi motor u potpunosti odgovarao bolidu.”

”Promijenili smo centar gravitacije na motoru koje je sada puno niže. Naravno, očekuje nas još puno posla i razvijanja. Vrlo sam ponosan na sve koji su sudjelovali u dizajniranju ovog novog motora. Ne želim govoriti o nikakvim predviđanjima, ali naš glavni cilj je približiti se vodećima i nastaviti razvijanje u pravom smjeru,” rekao je Hasegawa.

Yusuke tvrdi da je 90 posto motora novo, ali hoće li to biti dovoljno da se uhvati Mercedes tek ćemo vidjeti.

”Svaki dio motora smo redizajnirali, osim šarafa i nekih standardnih dijelova. Ne znam koliko je Mercedes napredovao, ali ciljamo na to da imamo jednu od najboljih pogonskih jedinica u nivou s Mercedesovom. Ne znam koliko snage njihov motor trenutno razvija. Ali mislim da nismo daleko od Mercedesove pogonske jedinice s početka 2016. Mislim da ćemo uhvatiti priključak početkom sezone,” izjavio je šef Honde.

Izvor: GP1.hr