sport

Honda ove godine polaže temelj za novi motor u 2017.

McLarenov trkaći direktor Eric Boullier je potvrdio priče koje su posljednjih tjedana kružile medijima, a to je da Honda sljedeće godine planira napraviti značajne izmjene na svojoj pogonskoj jedinici, pa će ova godina poslužiti kao svojevrsno polaganje temelja za koncept koji će se koristiti u 2017. To ne znači da Japanci neće napraviti određena poboljšanja s ovogodišnjom specifikacijom, ali cilj je jasan, a to je veliki iskorak iduće godine.

Honda je trenutno jedini proizvođač koji nije potrošio razvojne tokene (14), a šef Yusuke Hasegawa želi jednu veliku nadogradnju umjesto nekoliko manjih. Na sličan se potez odlučio i francuski Renault.

“Mislim da je dobitak poput Renaultovog moguć”, rekao je Boullier za Autosport. “Vidjet ćemo. Honda pokušava jer imaju tokene i mogu ih iskoristiti. Mislim da se radi o pripremama za 2017. kada je riječ o dijelovima koji se mogu promijeniti na ovogodišnjem motoru. Rekao bih to ovako: pokušat će se poboljšati, ali s boljim pogledom na pripreme za sljedeću godinu i pravi iskorak.”

Pouzdanost ovogodišnje specifikacije je podignuta na višu razinu, a Boullier tvrdi da se još snage može i mora izvući.

“Pouzdanost je očigledno bila važna. Možemo pronaći još performansi i radimo zajedno na tome. Problem je u tome kako poboljšati prikupljanje energije bez gubitka snage. Ako jedno ide gore, drugo pada dolje. Trebate imati obje stvari istovremeno.”

Izvor: GP1.hr