sport

Honda pregovara i s drugim momčadima

Honda je potvrdila da je održala razgovore s još jednom momčadi Formule 1 oko mogućeg dobavljanja pogonskih jedinica, ali tvrde kako ništa nije dogovoreno.

Japanski proizvođač muku muči s motoro otkad su se vratili u Formulu 1 kao partner McLarenu 2015. godine, a i ova predsezona je pokazala sve probleme i slabosti s kojima se nose.

Ranije ovog mjeseca otkriveno je kako je McLaren kontaktirao Mercedes oko moguće suradnje ukoliko se ne riješi situacija s Hondom. Međutim, i McLaren i Honda su potvrdile da ostaju vjerni partnerstvu.

Veliki problem Honde od povrataka u Formulu 1 je kilometraža. Zbog slabe pouzdanosti nisu mogli puno voziti, dok s druge strane Mercedes i Ferrari nakupljaju kilometražu i putem drugih momčadi.

Sada i Honda očito razmatra takvu opciju jer je šef Yusuke Hasegawa potvrdio kako su prvi put održali razgovore s drugom momčadi.

“Naravno druga momčad ili treća momčad. Održavamo neke razgovore, ali ništa nije gotovo,” rekao je Japanac.

McLarenov šef, Eric Boullier, se pak još jednom ‘zakleo na vjernost’ Hondi.

“Glasine su glasine,” rekao je Francuz o razgovorima s Mercedesom i nastavio. “Pretpostavljam da su naše performanse stvorile takve glasine. Ali ne, ne postoje takve.”

“Naravno da tražimo svaku opciju kako bi se oporavili i sustigli ostale jer nismo u poziciji koju smo očekivali i na kojoj želimo biti. Naporno radimo s Hondom na ovome. Testiranje nije bilo dobro i možemo vidjeti da ni danas naš ritam nije bio dobar. Ali radimo skupa,” dodao je

Izvor: GP1.hr