sport

Horner: Brži je nego što smo mislili

Red Bull - Spanish F1 Grand Prix - Practice

Christian Horner je priznao da u Red Bullu nisu shvatili koliko je Daniel Ricciardo zapravo brz kad su ga izabrali kao nasljednika Marka Webbera.

Australac je bio jedan od tri kandidata za slobodno mjesto, a konkurencija su mu bili Kimi Raikkonen i tadašnji momčadski kolega Jean-Eric Vergne. Ricciardo je izabran i dobio je mjesto u Red Bullu, a očekivanja je opravdao. I u kvalifikacijama i u utrkama bio je bolji od momčadskog kolege i svjetskog prvaka Sebastiana Vettela pet puta u dosadašnjih šest utrka. Horner je rekao:

“Daniel je ove godine stvarno iznenadio. Znali smo da je brz, ali jednostavno nismo shvatili koliko brz. I tako je miran, brz je, dobro izgleda, sve mu ide.”

24-godišnjak je u Monaku drugu utrku zaredom bio treći, ali Horner misli da je bio brži od drugoplasiranog Hamiltona.

“Kad mu se zrak oslobodio, nakon Kimijevog problema, tempo mu je bio odličan. Tempirao se tijekom srednjeg dijela utrke, stiskao na kraju i imao je prednost nad Lewisom. Ali ovdje nikad nećete moći proći. Prvi put ove godine smo se stvarno utrkivali s njima i mislim da smo im mogli zadati više problema da smo se bolje kvalificirali. Ali za momčad je ovaj vikend sigurno pozitivan korak, počeli smo se malo više boriti s njima, a još dolazi.”

Iako je Horner mišljenja da je Ricciardo bio brži, priznao je da je pomislio kako imaju šansu za drugo mjesto tek kad je Hamilton zapao u probleme s vidom:

“Rekao je da ima nešto u oku i počeo usporavati, ali znate da vozač kao Lewis neće odustati i predati drugo mjesto. Nije bitno koliko ste brzi, pretjecanje je nešto drugo.”

Izvor: GP1.hr