sport

Horner: Čeka nas fantastična sezona

Christian Horner predviđa fantastičnu sezonu u kojoj ćemo gledati bolide Formule 1 nešto drugačijeg izgleda, prvenstveno zbog širih guma i agresivnijeg izgleda, zbog čega Horner tvrdi da ćemo svjedočiti odličnom spektaklu.

Prošle sezone Red Bull se probio kao glavni Mercedesov konkurent pa su Daniel Ricciardo i Max Verstappen bili jedini vozači koji su uz ‘srebrne strijele’ uspjeli doći do pobjede.

Time je Red Bull uzeo drugo mjesto u poretku konstruktora preskočivši time Ferrari koji je to mjesto držao 2015. godine.

Horner očekuje kako će Ferrari imati dobru sezonu 2017. te da će zaprijetiti braniteljima naslova. Međutim, očekuje kako će se u tu borbu umiješati i Red Bull.

“Bit će odlična sezona. Siguran sam da će Mercedes i Ferrari imati vrlo dobru sezonu. Mi ćemo probati pritisnuti ih što više i nadam se da se možemo zabaviti istovremeno. Uzbudljiva vremena su trenutno u Formuli 1 i nadam se dobroj predstavi,” rekao je Horner.

Britanac kaže kako uživa u novim pravilima za koja vjeruje da će staviti veliki teret na Pirelli jer Formula 1 traži ubrzanje bolida po krugu.

“Ova sezona s velikim promjenama pravila bit će fantastična za svjedočiti joj. Gume će biti ključan dio toga. Nove dimenzije, veće i šire, agresivniji izgled, nova aerodinamika. Bolidi će biti četiri, pet, šest sekundi brži po krugu. Bit će to odličan spektakl za sve navijače. Pirelli je uključen od prvog testa na kojem smo i mi sudjelovali i mislim da će Formula 1 profitirati od toga jer je Pirelli puno uložio u ovogodišnji proizvod,” zaključio je šef austrijske momčadi.

Izvor: GP1.hr