sport

Horner objasnio razloge za početak suradnje s Hondom

Šef Red Bulla, Christian Horner je izjavio da su ‘ogromni potencijal’ i veliki napori Honde razlozi sklopljene suradnje između austrijske momčadi i japanskog proizvođača motora za 2019.

Red Bull je objavio kraj suradnje s Renaultom nakon 12 godina partnerstva, u kojem su osvojili četiri konstruktorske titule između 2010. i 2013. Nakon početka hibridne V6 ere u 2014., Red Bull i Renault su se mučili s rezultatima te bi ostvarili tek koju pobjedu u sezoni.

Horner je ranije izjavio da će odluka između Renaulta i Honde pasti nakon VN Kanade, na kojoj su oba proizvođača motora donijeli nadogradnje.

Izgleda da je u korist Honde presudilo to što je Honda već ove sezone započela suradnju sa sestrinskom momčadi Red Bulla, Toro Rossa, što omogućuje Red Bullu više prostora za testiranje pogonske jedinice, kao i mogućnost razmjenjivanja informacija.

“Hondina suradnja s obje Red Bullove momčadi predstavlja ogroman potencijal,” započeo je Horner. “Honda će imati pristup informacijama od obje momčadi, s Aston Martin Red Bullom u centru pažnje. I prilika za brži, efektivniji i kvalitetniji razvoj je udvostručen,” rekao je Britanac.

“Oduševljeni smo s Hondinom predanošću u Formuli 1. Ogromni koraci koje su napravili s Toro Rossom su nevjerojatni, a i imaju ambicije koje se usklađuju s našim.”

Horner nije propustio priliku i zahvaliti se Renaultu na 12-godišnjoj suradnji, koju je osim četiri uzastopne konstruktorske obilježilo i četiri vozačke titule Sebastiana Vettela.

“Htjeli bismo se zahvaliti Renaultu za ovih 12 godina, period u kojem smo skupa imali neke nevjerojatne trenutke,” zaključio je Horner.

Izvor: GP1.hr