sport

Horner: Renaultovi problemi neprihvatljivi

Christian Horner, Red Bull media

Sebastian Vettel je na Red Bull Ringu u Austriji imao još jedan problem s pogonskom jedinicom koji ga je na kraju izbacio iz utrke što je bilo njegovo treće odustajanje ove sezone, a osim pouzdanosti ni performanse Renaulta nisu bile prihvatljive. Svjetski prvak izgubio je pogon na startu utrke i iako je njegov RB10 uspio proraditi, Vettel je izgubio čitav krug i našao se na posljednjem mjestu. Kasnije je bio uključen u incident s Estebanom Gutierrezom ali je Red Bull odlučio povući Vettelov bolid sa staze kako bi sačuvali motor. Šef Red Bulla Christian Horner je rekao:

“Frustrirajuće je što se nalazimo u ovoj situaciji. Imali smo puno uspjeha s Renaultom. Sve naše pobjede i prvenstva su osvojena s njima ali situacija se trenutno ne popravlja. Pouzdanost i performanse nisu prihvatljive. Renaultu treba promjena jer ovako ne mogu nastaviti. Ovo nije dobro za Renault ali ni za Red Bull. Kao partneri trebamo raditi zajedno jer iduće godine u našem bolidu neće biti drugog motora, želimo biti konkurentni i u vrhu poretka.”

Upitan koje promjene želi vidjeti, Red Bullov šef kaže:

“Nešto se treba dogoditi jer štogod je bilo učinjeno ovog trenutka ne funkcionira. To nije naš posao ni naša odgovornost. Mi smo krajnji korisnik i jednostavno je frustrirajuće što stvari nisu onakve kakve bi trebale biti.”

Posljednji Renaultov problem dolazi u loše vrijeme za njih jer je ranije Red Bull otkrio da bi mogli razmisliti o proizvodnji vlastitih motora. Međutim, momčad će ipak ostati s Renaultom iduće sezone.

“Ekipi kao što je Red Bull ne manjka izbora ali želimo biti sigurni da ćemo biti konkurentni dugoročno. Dizajniranje i proizvodnja vlastitog motora trenutno nije dio tog plana”, rekao je Horner.

Izvor: GP1.hr