sport

Horner: Za Ricciarda je Red Bull najbolja opcija

Red Bullov šef momčadi Christian Horner komentirao je aktualne napise i spekulacije koje Daniela Ricciarda povezuju s McLarenom i Renaultom.

Naime, od početka sezone konstantno se nagađa gdje će Australac nastaviti svoju karijeru, a posljednja u nizu razno raznih kombinacija u priču uključuju McLaren i Renault. Iako nije poznato u kojoj su mjeri ove priče realne i istinite, nekoliko komentara o tim je kombinacijama dao Christian Horner koji smatra kako bi prelazak Ricciarda u jednu od ove dvije momčadi bio prilično hrabar potez.

“Ne zaboravimo kako je Daniel u zadnje dvije utrke bolide momčadi koje se spominju u kontekstu njegova angažmana obišao za puni krug. Odlazak iz momčadi s kojom je u ovoj sezoni ostvario dvije pobjede bila bi prilično hrabra odluka,” komentirao je Horner.

Također, Britanac je rekao i kako bi nastavak suradnje Ricciarda i Red Bulla bila najlogičnija opcija, za što po njegovom mišljenju postoje realni izgledi.

“Situacija je takva da trenutno s obje strane postoji interes za daljnju suradnju. Bio bi prilično iznenađen ako Daniel odluči otići jer između njega i Red Bulla postoji “kemija”, no ipak to je Formula 1,” rekao je Horner.

Za kraj, upitan o mogućim alternativama Horner je rekao kako će u slučaju Ricciardova odlaska nastaviti raditi na promociji svojih mladih vozača, no Britanac je još jednom naglasio kako je “prioritet momčadi zadržavanje iste vozačke postave i u sljedećoj godini.”

U konačnici, kako je sam Horner rekao, u Formuli 1 svašta je moguće, no kako sada stvari stoje, čini se kako je ostanak Australca na platnoj listi sadašnjeg poslodavca najrealnija i najrazumnija opcija. Vrata Mercedesa i Ferrarija vrlo vjerojatno su za sljedeću sezonu zatvorena, a rizik odlaska u perspektivni ali još uvijek nedovoljno brzi Renault i potpuno pogubljeni McLaren u kojem osim debelog ugovora vrlo vjerojatno ne bi dobio ništa, ne čini se kao previše realna opcija.

Izvor: GP1.hr