sport

Horner: Zadržavanje Rosberga jedina šansa za Hamiltona

Red Bullov šef, Christian Horner, tvrdi kako je situacija za Lewisa Hamiltona vrlo jasna. Hamilton lovi zaostatak od 12 bodova za vodećim Nicom Rosbergom i trebao bi pokušati zadržati Nijemca te tako omogućiti drugima da ga prestignu.

Horner je tu ideju predložio ranije ovoga tjedna, ali je Hamilton takve ideje odmah odbacio na press konferenciji u četvrtak. Izjavio je da to ne bi bilo praktično, mudro ni lagano za učiniti.

”Za Lewisa posao je vrlo lagan ovaj vikend. On jednostavno mora samo pokušati pobijediti. Ne vrijedi mu pobjeda ako će Nico biti odmah iza njega. Predložio sam mu zadržavanje Rosberga, ali ta ideja nije mu se svidjela. To je jedina šansa koju ima,” izjavio je Horner.

Razgovarajući s novinarima o Red Bullovoj ovogodišnjoj sezoni, Horner ističe da će pokušati sve kako bi sezonu završili dobrim rezultatom. Red Bull je ove sezone ostvario 2 pobjede, 15 postolja i drugo mjesto u poretku konstruktora.

”Ova sezona je nadmašila sva naša očekivanja. Početkom sezone bili smo zabrinuti hoćemo li završiti među prvih 5 momčadi. Uspjeli smo čak dva puta pobijediti ove sezone i pobijediti Ferrari. Kada bi uspjeli biti na postolju u Abu Dhabiju bio bi to savršen završetak sezone,” dodao je Horner.

Izvor: GP1.hr