sport

Horner: Zaostatak izgleda veći nego što zaista je

Nakon razočaravajućeg vikenda u Australiji, Red Bullov šef Christian Horner upućuje na činjenicu da Albert Park nikada nije bio nježan prema njegovoj momčadi te tvrdi kako će zatvoriti zaostatak od pola sekunde prije druge runde nove sezone Formule 1.

Daniel Ricciardo imao je vikend za zaborav. Svoj bolid je razbio u kvalifikacijama, a zbog tehničkih poteškoća je prva dva kruga utrke sjedio u garaži, To je značilo da nema šanse za napredak prema bodovima.

Max Verstappen je imao puno bolji vikend u odnosu na svog momčadskog kolegu, iako je i to daleko od onoga što se očekuje od austrijske momčadi. Nizozemac se kvalificirao na peto mjesto, a utrku je završio na istom mjestu.

U razgovoru za De Telegraaf, Horner je objasnio situaciju.

“Nekako ćemo morati pronaći više od pola sekunde kako bi smo se opet borili na samom vrhu. Na ovoj stazi nismo bili kompetitivni godinama. Iskreno, mislim da nismo toliko daleko iza. Razmak izgleda veći nego što zaista je. Nakon svega, imamo posla s novim pravilima. U takvoj situaciji brzi napredak može biti ostvaren. I mi u Red Bullu znamo da imamo obilnog mjesta za daljni napredak,” rekao je Horner.

“Za svaku utrku ćemo imati nadogradnje. Ferrari je imao dobru zimu, u polju šasije i motora su napravili sjajan napredak. Ali sezona ima 20 utrka. Nema smisla zaključivati nakon samo jedne utrke. Tek smo počeli,” dodao je Britanac.

Izvor: GP1.hr