Vijesti

Hrvatski autoklub uključio u sustav pomoći na cesti 24 nova vozila

HAKHrvatski autoklub (HAK) je danas zajedno s predstavnicima 19 autoklubova svečano preuzeo 24 vozila za pomoć na cesti u vrijednosti 15 milijuna kuna. Ovim ulaganjem modernizira se i proširuje vozni park sustava tehničke pomoći HAK-a koji obuhvaća više od 230 vozila i ostvaruje dugoročni cilj ujednačavanja standarda pružanja usluga tehničke pomoći na cesti članovima i svim drugim korisnicima usluga kao i jačanja kapaciteta udruženih autoklubova u jedinstvenom sustavu.

Predstavnici autoklubova udruženih u HAK (iz Crikvenice, Čakovca, Karlovca, Koprivnice, Križevaca, Nove Gradiške, Osijeka, Pazina, Pule, Rijeke, Slavonskog Broda, Splita, Varaždina, Vinkovaca i Zagreba) preuzeli su 12 vozila za uklanjanje i prijevoz vozila te 12 specijalnih vozila za popravak kvara na cesti. Prema odabiru autoklubova, koji i sami financijski sudjeluju u ovom programu, odabrano je 11 MAN-ova i jedan Iveco kamion, te 12 Fordovih vozila za pokretne radionice.

HAK“Ovakvim, dugo pripremanim ulaganjem, HAK potvrđuje svoje djelovanje kao odgovorna udruga građana i neprofitna organizacija budući da akumulirani višak prihoda nad rashodima, koji je ostvaren tijekom godina u raznim djelatnostima koje obavlja, ulaže u svoju temeljnu djelatnost. Tijekom proteklih nekoliko godina HAK je uložio više od 40 milijuna kuna u razvoj temeljnih djelatnosti udruženih autoklubova, a ta će se ulaganja nastaviti i dalje. Cilj nam je što prije doći do čovjeka kojemu je potrebna pomoć na cesti i pružiti mu najkvalitetniju uslugu. Upravo zbog toga ulažemo u najmoderniju tehniku, ali i u edukaciju svih ljudi u HAK-ovu sustavu pomoći na cesti.”, izjavio je predsjednik HAK-a, Slavko Tušek i dodao: “Siguran sam kako će nam proširivanje voznog parka pomoći u dodatnom podizanju kvalitete usluge te predstojeću turističku sezonu dočekujemo spremniji nego ikad.”

Pokrenuti programi nabave novih vozila za pomoć na cesti i opreme, kontinuirana edukacija djelatnika i opremanje radionica autoklubova za pružanje kvalitetnih usluga kao i članskih pogodnosti, učvršćuju vodeću poziciju HAK-a u pružanju usluga pomoći na cesti.

Tags: