sport

Hulkenberg: Aeroscreen je atraktivniji od halo zaštite

Nico Hulkenberg je jedan od vozača koji se oštro protivi uvođenju zatvorenih kokpita ili bilo kakvih naprava kojima je cilj zaštiti područje glave vozača. Nijemac je na predsezonskim testiranjima rekao da halo zaštita izgleda užasno, ali je nešto drugačijeg mišljenja kada je riječ o Red Bullovom aeroscreenu. Force Indijin vozač i dalje stoji iza svojih riječi, ali budući da je svjestan kako je samo pitanje dana kada će bolidi Formule 1 dobiti jednu od ovakvih struktura iznad kokpita, Hulkenberg se barem nada da će to biti oku ugodnija solucija – poput Red Bullove.

“Mislim da Red Bullov koncept izgleda atraktivnije od halo sustava. Bit će zanimljivo vidjeti kako će izgledati sutra kada bolid izađe van.”

“Do uvođenja će doći, to ne možemo izbjeći, protiv toga se ne možemo boriti. Prema tome, moramo početi testirati takve stvari. Uvođenje u Formulu 1 je neizbježno pa je ovo moj izbor.”

Na pitanje kakav će utjecaj imati kapljice kiše, Nico je dodao:

“Moramo pogledati na neke stvari. Mislim da bi kapljice kiše mogle nestati pri velikim brzinama. Sada na vizirima imamo trake koje se skidaju, a ovako ih nećemo moći sami skidati s aeroscreena. Međutim, tijekom promjena u boksu to netko može skinuti.”

“Ali što će biti između zaustavljanja, ne znam. Mislim da će se sada pojaviti te teme.”

Izvor: GP1.hr