sport

Hulkenberg: Grosjean ima dosta domaće zadaće za napraviti

Renaultov Nico Hulkenberg nije bio baš previše blag prema svom kolegi Romainu Grosjeanu nakon incidenta u prvom krugu VN Španjolske.

Haasov vozač na startu se uspio probiti na osmo mjesto i našao se iza svog momčadskog kolege Kevina Magnussena. Pri ulasku u četvrti zavoj, Grosjean je očito upao u ‘prljavi zrak’ iza Magnussenovog bolida. Izgubio je trakciju te se izvrtio na sredini staze i to točno ispred jureće grupe iz sredine poretka.

Grosjean je pak u tom svemu ostavio nogu na gasu pa su se gume vrtile i napravile veliki oblak dima. Vidljivost je bila nikakva i Nico Hulkenberg i Pierre Gasly ga jednostavno nisu vidjeli te su udarili u njega.

“Očito se voli vrtiti. Mora puno toga naučiti,” rekao je Hulkenberg prisjećajući se i Grosjeanovog incidenta iz Bakua kada se Francuz sam od sebe izvrtio i razbio i to dok je Sigurnosni automobil bio na stazi.

“Jednostavno sam se zabio. Romain se izvrtio i vratio se na stazu. Nisam mogao nigdje, nisam ga mogao izbjeći. Udario me u stražnji dio bolida i to je bio kraj mojeg dana,” dodao je ogorčeni Nijemac koji je, vidi se na snimkama, imao fantastične reflekse.

Hulkenberg je uspio trznuti upravljač udesno te je izbjegao frontalni sudar sa Grosjeanom, ali Haasov bolid se još uvijek kretao pa, iako je spriječio udarac prednjim krajem, stražnji kraj je zakačio Grosjeana.

“Ne izgleda dobro u ovom scenariju. On očito voli okretanje tijekom vikenda, ali prvi krug nije najbolje vrijeme za to sa svim tim bolidima okolo. Mislim da ima puno domaće zadaće za napraviti,” dodao je Nico.

Izvor: GP1.hr