Vijesti

Hyundai u Kini predstavio konceptni model ix25

HyundaiMotor Company predstavio je konceptni model ix25 na auto salonu “2014 Bejing International Automotive Exhibition” u Kini. Sofisticirani mali SUV kao još jedna strateška smjernica za Hyundai Motor Company, trebao bi biti lansiran do kraja ove godine iskljućivo na kineskom trzištu.

Koncept ix25 aludira na premium izgled, baziran na Hyundaijevoj “fluidi sculpture 2.0″f ilozofiji dizajna. Sklad između odvažnog prednjeg dijela, voluminoznog bočnog dijela i sportskog stražnjeg dijela, zaokružuje ukupan dizajn ovog atraktivnog SUV-a. Opremljen dvolitrenim “nu” motorom, koncept ix25 je dukačak 4.250 mm, širok 1.78 0mm i visok 630mm, dok je međuosovinski razmak 2.590 mm.

Hyundai Motor je kroz kontinuirane inovacije izrastao u vodećeg proizvodača u Kini i sada je spreman za novi izazov: postati omiljena automobilska marka kineskih kupaca. Kroz lansiranje kvalitetnih modela poput ix25 koji je razvijen upravo za kinesko tržište, Hyundai je spreman za još jedno uspješno desetljeće u kini. Hyundai ix25 uglavnom će biti usmjeren na mlade generacije koje istodobno trazže stil i praktičnost. Tako će u drugom dijelu ove godine, na kineskom tržištu Hyundaijeva SUV gama biti kompletna, od ix25 i ix35, do Santa Fea i Grand Santa Fea, s ciljem postizanja vodeće pozicije u rastućem SUV segmentu.

Tags: /