sport

Imola potpisala s Ecclestoneom, čeka se odobrenje ACI-ja

Imola je napravila korak naprijed u preuzimanju domaćinstva VN Italije od Monze. Ugovor je potpisan s Bernijem Ecclestoneom, ali još se mora čekati odobrenje udruge Automobile Club d’Italia (ACI).

Monzina budućnost u Formuli 1 je ‘visila’ mjesecima, a svaki novi izvještaj je mijenjao situaciju. Jedni su govorili kako je dogovor blizu, drugi su govorili da nije. No, sada izgleda kako se VN Italije na Monzi bliži kraju.

Motorsport.com prenosi kako je predsjednik Formula Imole, Uberto Selvatico, otkrio da je dogovor s Ecclestoneom postignut te se čeka još supotpis ACI-ja.

“Bernie zna da smo dostupno,” rekao je Selvatico i nastavio. “Poslao nam je prijedlog koji smo mi potpisali i poslali mu natrag. Sretni smo što se F1 vraća u Imolu. Naš glavni cilj je ostvarenje ovakvog rezultata.””Sve ovisi o Angelu Sticchiju Damianiju. Mislim da je to sada samo politički problem. Imamo dogovor s Bernijem i trebamo samo odobrenje autoriteta nacionalnog sporta. Ako u budućnosti ne bude VN Italije, to je krivica gospodina Sticchi Damianija koji nije odobrio ovaj dogovor,” dodao je Selvatico.

Predsjednik ACI-ja, Angelo Sticchi Damiani, borio se mjesecima da se utrka održi u Monzi. Selvatico kaže kako u Imoli financije nisu problem.

“Restrukturirali smo kompaniju prije nekoliko godine i sada nam ide jako dobro. Imamo dobar status. Prošle tri bilance su nam pozitivne s dobrim rezultatima. U dobroj poziciji smo da održimo Veliku nagradu. Mislimo da Imola može imati i uspjeha što se tiče navijača. Gradimo nove objekte, gradimo novu sobu za novinare. Završavamo projekt Hermanna Tilkea koji je počeo još 2006. Trenutno premješatmo medicinski centar i uz to, gradimo novi. Radimo jako puno,” završio je Selvatico.

Izvor: GP1.hr